03/06/2015 Η εκπαίδευση και η γνώση σημαντικά όπλα για την αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη

Η εκπαίδευση και η γνώση σημαντικά όπλα για την αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη  
 

Share

5,368 total
3,330 video
Views:
 
Sort by Date | Views
Ακόμη μία σημαντική και υψηλού επιπέδου Επιστημονική Εκδήλωση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Διαβητολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο ενημέρωσης και εκπαίδευσης ιατρών, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού και ασθενών σε θέματα Σακχαρώδη Διαβήτη με θέμα: «Νεότερα δεδομένα στην αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Κατερίνη σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κατερίνης στις 5-6 Ιουνίου 2015 στο ξενοδοχείο DION, στην παραλία Λιτοχώρου, στην περιοχή Γρίτσα της Κατερίνης, όπου θα παρουσιαστούν όλες οι νέες εξελίξεις, τόσο στην πρόληψη όσο και στη θεραπεία του Σακχαρώδη Διαβήτη.

Στο πλαίσιο ενημέρωσης ασθενών σε θέματα με Σακχαρώδη Διαβήτη, θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουνίου 2015 Ημερίδα για το κοινό στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο ΕΚΑΒΗ στο κέντρο της Κατερίνης. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Σύμφωνα με την Παθολόγο – Διαβητολόγο και Γραμματέα της ΔΕΒΕ, κα Δέσποινα Καραγιάννη, η εκπαίδευση είναι το ισχυρότερο όπλο για να καταπολεμηθεί η πάθηση. Ο ασθενής θα πρέπει να μάθει τι συμβαίνει στον οργανισμό του όταν έχει Σακχαρώδη Διαβήτη, για τις επιπλοκές της πάθησης, πώς να τις προλάβει, πώς να τις αντιμετωπίσει με σκοπό να συνεργαστεί σωστά με το γιατρό του.

Η Παθολόγος – Διαβητολόγος και Ταμίας της ΔΕΒΕ κα Μαριάνθη Αρχανιωτάκη, τονίζει τη σημαντικότητα της μείωσης του σωματικού λίπους και ειδικότερα του κοιλιακού, καθώς αυτό μπορεί να είναι υπεύθυνο για την εμφάνιση Διαβήτη, καρδιαγγειακών νοσημάτων και σοβαρών μορφών καρκίνου. Η σωστή διατροφή και η άσκηση μπορούν να αποδειχθούν πολύτιμοι σύμμαχοι για την υγεία.

Ο κ. Σπύρος Μπακατσέλος, Παθολόγος, Διδάκτωρ Διαβητολογίας ΑΠΘ, Συντονιστής Δ/ντής Α΄Παθολογικής Κλινικής ΓΝ «Ιπποκρατείου» και Μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΒΕ, επισημαίνει ότι στην Επιστημονική Εκδήλωση θα παρουσιαστούν από έγκριτους ομιλητές όλες οι στρατηγικές αντιμετώπισης του Διαβήτη Τύπου 2, τα νέα δεδομένα για τις επιπλοκές, νέες απεικονιστικές μέθοδοι, καθώς επίσης και τα καινούργια φάρμακα αντιμετώπισης του Διαβήτη.